НОВИНИ


Внимание! Бурни ветрове ще има и днес, съчетани с ниски температури

0 3109 28.03.2023
Внимание! Бурни ветрове ще има и днес, съчетани с ниски температури

Днес валежите ще спират, а облачността ще се разкъсва и намалява. По-значителна ще се задържи над източната половина от страната и там ще има превалявания от дъжд, на отделни места в Североизточна България - дъжд и сняг. Ще е ветровито с умерен и силен вятър от запад-северозапад, като на места поривите му ще надхвърлят 100 км/ч.


Максималните температури ще са между 5° и 10°, в София – около 5°. В планините ще има значителна облачност с валежи от сняг. След обяд в масивите от Западна България снеговалежите ще спират и облачността ще са разкъсва. Ще духа силен до бурен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около минус 3°, на 2000 метра - около минус 10°.

 

В сряда ще превалява все още само на отделни места, но ще остане ветровито. Минималните температури ще са между минус 4° и 1°, а максималните - между 5° и 10°. В четвъртък вятърът ще отслабне, облачността ще намалее и минималните температури още ще се понижат, но максималните ще тръгнат нагоре. През следващите дни затоплянето ще продължи, въпреки че отново ще има валежи.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама