АКТУАЛНО


В София гласовете за ГЕРБ са почти наполовина по-малко от тези на ПП-ДБ

9 6192 03.04.2023
В София гласовете за ГЕРБ са почти наполовина по-малко от тези на ПП-ДБ
София

Партията на Бойко Борисов печели почти два пъти по-малко гласове в София от основния си конкурент ”Продължаваме промяната”-”Демократична България”, сочат данните на ”Алфа Рисърч” от екзитполовете.


На изборите през октомври силите на ГЕРБ и "Продължаваме промяната", която тогава сама се яви, бяха практически изравнени.


Според данните сега в София 26% от гласувалите са дали вота си за ГЕРБ, а 44% - за коалицията. В селата съотношението е точно обратното.


В областните градове силите са почти изравнени - 28% за ГЕРБ срещу 29% за коалицията каквато бе ситуацията и през есента. В същото време националистите от "Възраждане" печелят най-много гласове тъкмо в областните градове.


Според проучване на "Галъп" в София електоратът на ПП-ДБ е най-многоброен - 26%. По 15% от столичаните са предпочели ГЕРБ-СДС и "Възраждане", 11% са дали гласа си за БСП. Данните на "Галъп" обаче отличават, че ДПС няма никаква подкрепа в столицата.


В областните градове най-много хора са гласували за "Възраждане" - 48%, на второ място са ПП-ДБ с 46%, а на трето - ИТН с 42%.


В малките градове най-силна подкрепа има БСП - 28%, следвани от ДПС - 25% и ГЕРБ-СДС - 21%.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама