НОВИНИ


Бойци от ивицата Газа отново изстреляха ракети срещу Южен Израел

0 2921 06.04.2023
Бойци от ивицата Газа отново изстреляха ракети срещу Южен Израел
Бойци от ивицата Газа изстреляха ракети срещу Южен Израел БГНЕС

Палестински бойци от ивицата Газа изстреляха рано тази сутрин, за втори пореден ден, ракети срещу Южен Израел, съобщи израелската армия, цитирана от Ройтерс и БТА.


Израелските въоръжени сили съобщиха за изстрелването на ракетите, след като полицейска акция в комплекса на джамията "Ал Акса" в Йерусалим засили напрежението и породи опасения от по-нататъшна ескалация. Не се съобщава за пострадали при сутрешната ракетна атака.

 

В сряда израелската полиция нахлу в комплекса на джамията "Ал Акса" в Йерусалим. Това предизвика възмущение в арабския свят и безпокойство в Белия дом.

 

Палестинското външно министерство съобщи, че Съветът за сигурност на ООН ще проведе днес заседание при закрити врата, на което да бъде обсъдено нахлуването в религиозния комплекс, което според израелските власти е било опит за предотвратяване на насилие посредством разчистване на групи от хора, барикадирали се вътре с оръжия, камъни и пиротехника и планиращи да нарушат мира.

 

При вчерашната полицейска акция бяха ранени най-малко 12 палестинци, а в социалните мрежи се разпространиха кадри, на които се вижда как израелски полицаи бият мюсюлмани в комплекса на джамията "Ал Акса", която е третото най-свещено място в исляма.

 

Скоро след това бойци от ивицата Газа изстреляха ракети срещу територията на Израел, а в отговор израелските сили нанесоха въздушни удари по ивицата Газа. 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама