НОВИНИ


След проверка в болницата: Няма нарушения по случая с бебето, изписано със счупен крак

1 3123 07.04.2023
След проверка в болницата: Няма нарушения по случая с бебето, изписано със счупен крак
Няма нарушения по случая с бебето, изписано със счупен крак БГНЕС

Няма нарушение на лекари или медицински сестри в болницата в Благоевград по случая с новороденото дете, което беше прието с жълтеница, но го изписаха със счупен крак, предава NOVA.


Това показват първоначалните резултати от вътрешната проверка. Директорът на лечебното заведение д-р Огнян Митев цитира документ от болница „Пирогов”, където детето беше шинирано. Според документа фактурата е с давност около една седмица.


По думите на доктор Митев това означава, че травмата може да е получена и докато бебето е било още вкъщи. Възможно било при приема в благоевградската болница лекарите да не са я забелязали, тъй като фрактурата е била без разместване на костта.

 

"А е изключено някой от персонала да го хвърля, да го пуска и т.н. Възможно е, по някакъв начин вкъщи да е станала фрактурата, при повиване или при нещо друго, със съвсем малко движение", каза д-р Митев.

 

Той допълни, че има и друга възможна хипотеза. "Вродени заболявания с ендемичен район Симитли. При тези заболявания се случва спонтанна фрактура, тоест без някакво сериозно външно вмешателство костта просто се чупи. Това също ще го проверим", посочи Огнян Митев.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама