НОВИНИ


И тази година без Митрофанова ще бие първия звънец в НС

10 2572 10.04.2023
И тази година без Митрофанова ще бие първия звънец в НС

И тази година руската посланичка Елеонора Митрофанова няма да бъде поканена на откриването на Народното събрание. Депутатите ще се съберат в сряда, а първият звънец в 49-ия парламент ще бие най-възрастния депутат - Вежди Рашидов.


Поканени ще бъдат само дипломатите от списъка с гости, изготвен от предходния парламент. Миналата година депутатите се скараха по въпроса още преди Народното събрание да заработи и свикаха няколко срещи, за да се разберат ще бъде ли поканена Митрофанова на откриването или не, припомнят от OFFNews. 

 

Тогава идеята Митрофанова да не присъства като гост дойде от “Демократична България”. Скандалът стигне до ушите на медиите и тогава от ГЕРБ също изразиха публично позицията си. Въпреки това въпросът се оказа полярен и в редиците на Борисовата партия. Вежди Рашидов в интервю за БНР заяви, че Митрофанова трябва да присъства, а лидерът на ГЕРБ го скастри задочно и на брифинг в партийната централа заяви, че парламентарната му група няма да влезе в парламента, ако руската посланичка е там.

 

От БСП бяха загрижени за протокола, а от “Възраждане” заявиха готовност да изземат инициативата и сами да поканят руската посланичка в НС.

 

От пресцентъра на парламента заявиха за Българската телеграфна агенция, че всичко е готово за откриването на парламента в сряда. Днес се подготвят поименните карти за гласуване, след като списъкът с избраните депутати беше обявен от Централната избирателна комисия в събота.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама