НОВИНИ


Тодор Тагарев: Изтеклите данни са дезинформационна кампания

17 3909 11.04.2023
Тодор Тагарев:  Изтеклите данни са дезинформационна кампания
БГНЕС

Тодор Тагарев заяви, че информацията за българските самолети за Украйна вероятно е вярна, но не че ще ги дадем безвъзмездно. ”Те са предлагани в изпълнение на решение на НС и е направено по начин, така че да не бъде прието.”


Проф. Тодор Тагарев: "Примерно сме поискали нещо неизпълнимо, например- първо да дойдат F-16 и тогава ще ги дадем." По думите му е известно, че самолетите ни не са модернизирани.

 

Проф Румен Кънчев заяви: "Това са смес от вярна и невярна информация.  Някои от документите са манипулирани. Започва сериозно разследване.Това, което е опасно за разузнаването е, че разкрива 53 източника на информация. Има и вярна информация, че Украйна свършва мунициите. Това е всеизвестно. Прави впечатление, че информацията е от 4-5 вътрешни управления на американското разузнаване."

 

Експертът Александър Велев подчерта, че сигналите, които идват от Вашингтон са на сериозна загриженост. И ако тази информация е вярна, може да има сериозни последствия за разузнаването. Може да изгърмят агенти под прикритие и пр. и това ще се види в следващите седмици и месеци.

 

Владимир Миленски:подчерта, че това може да е свързано с предстоящата украинска офанзива.По думите му, има много разминавания в документите. От тях не става ясно какво предстои. Има голямо проникване на американското разузнаване в Русия.

 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама