НОВИНИ


Радев: Европейското бъдеще няма да постигнем с лозунги и заклинания, а с действия

12 2572 12.04.2023
Радев: Европейското бъдеще няма да постигнем с лозунги и заклинания, а с действия
Румен Радев БГНЕС

”Свиках депутатите в Страстната седмица с надеждата за едно ново начало”. С тези думи президентът Румен Радев се обърна към народните представители от парламентарната трибуна.


По думите му на 49-ото НС е отредена съдбовна роля.

 

Без съмнение предизвикателствата към това Народно събрание са големи. Първостепенна задача е приемането на закона за бюджета. Силно се надявам той да бъде внесен от редовно правителство. Ако това не стане, служебното правителство ще внесе бюджет, допълни Радев.

 

Съдбовна роля е отредена на 49-ото НС. Всички очакват решения за преодоляване на кризата и за отстояване на европейското бъдеще на страната ни, каза Радев и изрази очаквания това НС да подкрепи европейския курс на служебното правителство, като подкрепи законопроектите за ПВУ и за Шенген.

 

Каквото и да е следващото управление, то може да бъде устойчиво само, ако се основава на определени ценности. Предизборната кампания приключи, а обществените очаквания са огромни, заяви Радев

 

Днес българите очакват да чуят вашите позиции, защото каквото и да бъде следващото управление, то може да бъде устойчиво и ефективно само, ако се основава на ясни и споделени принципи и приоритети, продължи обръщението си към депутатите Радев.

 

Радев не пропусна да спомене и една от любимите си тези - че е заблуда очакването, че България може да модернизира армията си, като предаде старото си съветско оръжие и го замени за западно.


Европейското бъдеще на България няма да постигнем с лозунги и заклинания, а с действия, завърши държавният глава.

 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама