НОВИНИ


ПП-ДБ няма да подкрепят кабинет на ГЕРБ. Пращат 8 юристи на “фронта” да говорят за политики

6 2899 13.04.2023
ПП-ДБ няма да подкрепят кабинет на ГЕРБ. Пращат 8 юристи на “фронта” да говорят за политики

Осем юристи ще обсъждат политики с ГЕРБ, но ПП-ДБ няма да подкрепя правителство на Борисов. Това стана ясно след извънредна среща на парламентарната група на “Продължаваме Промяната” и “Демократична България”.


Целта на контактната група е да изработи законодателната програма на 49-тото Народно събрание, като в нея ще влязат законите, необходими за ПВУ, механизма за разследване на главния прокурор, реформата в КПКОНПИ, законите за влизането в Еврозоната и Шенген, както и Законът за защита от домашното насилие. В програмата ще бъдат заложени и конкретни срокове, а целта е тя да е готова до следващата сряда, когато депутатите отново ще се съберат и ще опитат да изберат председател на парламента. 

 

Целта на воденето на тези разговори е парламентът да заработи с избирането на председател на ротационен принцип, но и да се гарантира, че няма изненадващо да се внасят неприоритетни законопроекти.

 

Разговори за правителство няма, категоричен бе Асен Василев от ПП-ДБ. Партията продължава да настоява, че няма да подкрепи кабинет с първия мандат или с участието на ГЕРБ. 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама