НОВИНИ


Байдън призова САЩ да повишат сигурността на базите данни

1 2673 14.04.2023
Байдън призова САЩ да повишат сигурността на базите данни
личен архив

Президентът на САЩ Джо Байдън призова за подобряване на сигурността на американското разузнаване, след като 21-годишен гвардеец беше обвинен в организирането на най-вредното изтичане на секретни документи от 2013 г. насам.


"Наредих на нашата военна и разузнавателна общност да предприеме стъпки за по-нататъшно обезопасяване и ограничаване на разпространението на чувствителна информация, а нашият екип по национална сигурност работи в тясна координация с нашите партньори и съюзници", съобщи Байдън в изявление на Белия дом.

 

Припомняме, че младият гвардеец Джак Дъглас Тейшейра от американската Национална гвардия на военно-въздушните сили се яви пред федерален съд в петък в град Бостън. Там му бяха повдигнати обвинения, че противозаконно се е сдобил и е притежавал класифицирани материали. 

 

Обвиненията в умишлено предаване на информация за националната отбрана биха могли да доведат до присъда до десет години затвор. Тейшейра потенциално би могъл да получи и по-тежко наказание в зависимост от това какви точно обвинения ще му бъдат повдигнати.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама