НОВИНИ


Почитат жертвите на Холокоста в Израел

0 2718 18.04.2023
Почитат жертвите на Холокоста в Израел
БГНЕС

Израел преустанови социалните активности за две минути в памет на шестте милиона евреи, станали жертви на Холокоста, информира Асошиейтед прес.


Автомобилите по улици и магистрали спряха, а пешеходците стояха смирено с наведени глави. По този начин възкръсна споменът за онези, които са били нечовешки избивани от нацистка Германия и нейните поддръжници по време на Втората световна война, уточнява агенцията.

 

Заведенията за хранене в цялата страна са затворени, а телевизионните канали и радиостанциите излъчват продукции, посветени на Холокоста. Възпоменателни церемонии се провеждат в училищата и общностните центрове. 


Приблизително една трета от евреите в света са били избити по време на Холокоста, а след края на войната стотици хиляди от оцелелите търсят убежище в Израел – еврейската държава, създадена през 1948 г., допълва АП.


Израелският държавен глава призова за единство на нацията след продължилите с месеци протести срещу съдебната реформа на премиера Бенямин Нетаняху, отбелязва още агенцията.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама