НОВИНИ


Иранският президент проговори за разрушаването на Тел Авив

1 2652 18.04.2023
Иранският президент проговори за разрушаването на Тел Авив
БГНЕС

Иранският държавен глава Ебрахим Раиси за пореден път прояви словесна агресия към Израел по време на военен парад в Техеран във вторник, с който беше отбелязван Денят на армията, съобщи Асошиейтед прес.


"Враговете ни, особено ционисткият режим, получиха послание, че дори и най-малкото действие срещу страната ни ще предизвика суров отговор на въоръжените ни сили, който ще включва и разрушаването на Хайфа и Тел Авив", заяви Раиси.


"Нашите въоръжени сили сърдечно подават ръка на страните в региона, които искат да създадат сигурност", каза още той.


Припомняме, че миналия месец Иран и Саудитска Арабия с посредничеството на Китай достигнаха до консенсус да възстановят дипломатическите си отношения и отново да отворят посолствата си. В допълнение Рияд размени военнопленници с подкрепяните от Иран йеменски бунтовници хуси, добавя АП.


Парадът в Техеран се провежда близо до мавзолея на покойния основател на Ислямска република Иран Имам Хомейни. Обявяването на 18 април за Ден на армията в календара на Ислямска република Иран бе реформаторски акт на Хомейни във време, когато армията на страната беше изправена пред различни форми на саботаж.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама