НОВИНИ


Руска прапаганда е, че Путин е посетил Луганска и Херсонска области

28 2732 18.04.2023
Руска прапаганда е, че Путин е посетил Луганска и Херсонска области

Роспропагандата убеждава, че Путин уж е посетил Луганска и Херсонска области. Твърди се, че руският диктатор Владимир Путин е бил в щаба на групата войски Днепър в посока Херсон. Руската медия РИА Новости се позовава на пресслужбата на президента на Руската федерация


Буквално пише : „Владимир Путин в щаба на Днепърската групировка войски в Херсонска област изслуша докладите на командващия ВДВ генерал-полковник Михаил Теплински, командващия Днепърската групировка войски генерал-полковник Олег Макаревич и други военни ръководители. ."


По-късно руски пропагандисти публикуваха видео, което уж трябваше да потвърди, че Путин е в Украйна. Видеото показва, че Путин е пристигнал в някакъв град или село. Той излиза от колата заобиколен от охрана и се среща с някой от военните.


От видеото обаче не става ясно къде точно е Путин. Други кадри показват руския диктатор вече в щаба. Зад него виси голям банер "Група войски Днепър. Команден пункт." Явно този банер трябва да убеди руснаците, че Путин е бил в Украйна, коментира "Украинска правда"


Публикувано е и видео как Путин слиза от хеликоптер, качва се в кола и кара през военен лагер с палатки, много техника, хеликоптери и самолети с буквите "Z", както и със знамето на Русия и знаме със същите букви "Z", развяващи се във временно окупираната Луганска област. От видеото не става ясно къде точно се намира руският диктатор.

 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама