НОВИНИ


Съдят осем души за смъртта на Диего Марадона

3 3065 19.04.2023
Съдят осем души за смъртта на Диего Марадона
Диего Марадона

Осем души застават пред съда заради смъртта на футболната легенда Диего Марадона. Те са част от медицинския екип, грижил се за най-добрия футболист в света.


Тепърва предстои началната дата за процеса да стане ясна. Очаква се обаче той да започне след края на тази година, постанови съдът в Аржентина. 

 

Осемте медицински лица са обвинени за причиняване на смърт по непредпазливост. Докладът на медицинска комисия, предоставен преди това на прокурорите, заключава, че Марадона е бил в агония повече от 12 часа и не е получил адекватно лечение, което е можело да спаси жвота му. 


Медицинският екип на Марадона включва също психолога Карлос Диас, лекарите Нанси Форлини и Педро Ди Спаня, координатора по медицински сестри Мариано Перони и медицинските сестри Рикардо Алмирон и Дахиана Мадрид. Обвинени са още и неврохирургът Леополдо Луке и психиатърът Агустина Косачов.


Марадона, който спечели Световната купа с Аржентина през 1986 г., почина на 60-годишна възраст от сърдечен удар на 25 ноември 2020 г. в резиденция под наем извън Буенос Айрес след мозъчна операция две седмици по-рано.


Аутопсията на Марадона показа, че той е починал от естествена смърт.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама