НОВИНИ


Семейството на Шумахер ще съди немско издание заради фалшиво ”интервю” с легендарния пилот

1 2771 20.04.2023
Семейството на Шумахер ще съди немско издание заради фалшиво ”интервю” с легендарния пилот

Семейството на Михаел Шумахер търси правата си по съдебен ред заради фалшиво интервю с легендарния световен шампион, генерирано от изкуствен интелект, съобщи The Independent.


Говорител на семейство Шумахер, помолен за коментар, посочи публикувани доклади за съдебни действия.

 

"Великият Ферари" не е виждан публично, откакто получи сериозна мозъчна травма при инцидент на ски по време на семейна почивка във Френските Алпи през декември 2013 г.

 

Оттогава семейството пази личния живот на Шумахер, като достъпът е ограничен до най-близките му хора и се дава малко информация за състоянието му.

 

Изданието Die Aktuelle, което излиза всяка седмица, рекламира шумно своя материал, озаглавен "Шумахер - първото интервю". Като се добавя и изречението "звучи измамно истински". Феновете онлайн бързо се подиграха на статията и списанието, като един ги описа като „позорни“, а друг добави: „Е, това е ужасно“.

 

Германският медиен експерт Борис Розенкранц настоя, че материалът е „твърде глупав, за да е истина“ в коментарна статия.

 

Корина Шумахер каза в документален филм на Netflix от 2021 г.: „Ние живеем заедно у дома. Правим терапия. Правим всичко възможно, за да направим Майкъл по-добър и да се уверим, че той се чувства комфортно, и просто да го накараме да почувства нашето семейство, нашата връзка. Опитваме се да продължим като семейство, както Майкъл харесваше и все още го прави. И ние продължаваме живота си."


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама