НОВИНИ


Германските спецчасти сложиха край на заложническата драма, похитителят се самоуби

1 2604 25.04.2023
Германските спецчасти сложиха край на заложническата драма, похитителят се самоуби
БГНЕС

Германските специални сили щурмуваха магазин в берлинския квартал ”Шонеберг” в ранните сутрешни часове на днешния ден, за да приключат със заложническата криза, предадоха органите на реда, цитирани от ДПА.


Похитителят е сложил край на живота си, а заложникът му е невредим, коментира в Туитър полицията.

 

По данни на фоторепортер на ДПА заложникът, който е бил държан от похитителя в продължение на часове, е бил заведен до линейка. На по-ранен етап жена е била спасена от "опасната зона". Тя е с леки наранявания, уточняват компетентните органи.

 

"Мога да потвърдя, че операцията завърши", заяви тази сутрин пред ДПА полицейски говорител. Специалните сили влезли в магазина тази нощ малко след 02:30 ч. (03:30 ч. българско време).

 

Припомняме, че вчера към 17:30 ч. бяха подадени първите сигнали за обир в магазина, което наложи да бъде предприета мащабна полицейска операция в района на площад "Витенберг" в елитния квартал на германската столица, намиращ се западно от центъра, където има големи луксозни магазини от вериги като "Кадеве" (KaDeWe). Обичайно оживеният берлински район остана отцепен от полицията с часове.

 

След акцията на спецчастите към магазина незабавно се отправиха също линейки и екипи на бърза помощ. Малко след като пристигнали на мястото, полицаи са успели да задържат още един човек на "сравнително ранен етап" от заложническата криза, каза полицейският говорител.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама