НОВИНИ


Хвръкнаха масово генералски глави след посещение на Путин на фронта

16 6065 27.04.2023
Хвръкнаха масово генералски глави след посещение на Путин на фронта
В окупираните територии

”Хвръкнаха глави” след визитата на Путин в окупираните териториипня фронта. В руското МО са започнали уволнения, пише каналът каналът Wargonzo. ”Озлобени и информирани за реалната обстановка офицерите на терен са използвали възможността да докладват на президента за реалните проблеми, докато началството се опитва да замазва обстановката, което е престъпление по отношение на руския войник”, съобщават и украински медии.


Военният кореспондент Александр Сладков потвърждава някои уволнения на генерали. Той твърди, че е отстранен и зам.-министъра на отбраната, отговарящ за тила, генерал-полковник Михаил Мизинцев. Наричаха го "касапина от Мариупол" заради превземането на украинския град, след което стана зам.-министър. Каналът "Рибар" твърди, че заедно с Мизинцев е отстранен и генерал-майор Олег Горшенин, ръководител на Националния център по управление на отбраната.


Министърът на отбраната Шойгу и шефът на Генщаба Валерий Герасимов не придружаваха Путин при посещенията му в Херсонска и Луганска област. "Министерството на отбраната даваше на ръководството на страната дезинформация за състоянието на армията. Системата за предоставяне на изкривена картина е разбита отдолу-нагоре", казва за The Moscow Times източник, близък до МО.

 

Според военния кореспондент Сладков ще има още оставки.

 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама