НОВИНИ


Пригожин ругаейки: Изтегляме се от Бахмут, обречени сме на гибел

29 5533 05.05.2023
Пригожин ругаейки: Изтегляме се от Бахмут, обречени сме на гибел
Евгений Пригожин

”Заявявам от името на бойците на ”Вагнер”, от името на командването на ”Вагнер”, че на 10 май 2023 г. сме длъжни да прехвърлим позиции в селището Бахмут на части на министерството на отбраната и да изтеглим останките от ”Вагнер” в логистични лагери, за да ближем раните си”, каза Пригожин в изявление. Изтеглям частите на ”Вагнер” от Бахмут, защото при липса на боеприпаси те са обречени да загинат безсмислено”, заявява Евгений Пригожин, лидер на руската наемническа група ”Вагнер” .


"Вагнер" оглавява опитите на Русия да превземе Бахмут от миналото лято, в най-дългата и кръвопролитна битка във войната в Украйна, пише още Ройтерс.


Малко преди да обяви изтеглянето, Пригожин публикува изпълнено с ругатни видео, в което лично обвинява висшите началници на отбраната за загубите, понесени от бойците на "Вагнер" в Украйна.


Думите му отново разпали и ескалира дългогодишната му вражда с министъра на отбраната Сергей Шойгу и началника на Генералния щаб Валери Герасимов, когото той многократно е обвинявал, че лишава силите му от боеприпаси.


Във видеото Пригожин се появява до десетки окървавени трупове, които по думите му са на бойци на "Вагнер". Ругатните са заглушени в клипа, публикуван от пресслужбата му.

 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама