НОВИНИ


"Къде са боеприпасите"? Пригожин готов да даде на Кадиров битката за Бахмут

14 2977 06.05.2023

"Къде са боеприпасите" крещи на фона на мъртви тела основателят на ЧВК "Вагнер" Евгений Пригожин. "Готвачът на Путин" се обръща грубо към министъра на отбраната на Русия Сергей Шойгу и върховния главнокомандващ Валери Герасимов с поредна порция обвинения заради липсата на подкрепа спрямо вагнеровците.


Основателят на ЧВК "Вагнер" Евгений Пригожин потвърди, че на 10 май неговите наемници ще прехвърлят позициите си в Бахмут на чеченските бойци, водени от Рамазан Кадиров, предават от руската редакция на BBC.

 

Новината идва само ден след като "готвачът на Путин", както е известен Пригожин, заговори, че частната му армия ще се изтегли на 10 май от Бахмут в остър тон, критикувайки Кремъл заради липсата на подкрепа спрямо "Вагнер". Днес чеченският лидер Кадиров заяви готовност да "поеме щафетата".

 

Според казаното от Пригожин след предложението "Вагнер" и представители на "Ахмат" са се разбрали за прехвърляне на позиции точно в 00.00 ч. на 10 май - "точно в момента, когато според изчисленията ще изчерпим напълно бойния си потенциал".

 

Бахмут остава най-горещият участък на фронта в Украйна с голям брой жертви и от двете страни. Боевете за града се водят девет месеца. Въпреки постепенното настъпление, руските сили не успяват да го превземат напълно.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама