НОВИНИ


”Вагнер” остана без обещаните боеприпаси, Пригожин ще говори след Деня на победата

11 3119 09.05.2023
”Вагнер” остана без обещаните боеприпаси, Пригожин ще говори след Деня на победата
Евгений Пригожин

Руската частна военна компания ”Вагнер” все още не е получила обещаните от Министерството на отбраната боеприпаси, заяви нейният собственик Евгений Пригожин, цитиран от Ройтерс.



Само няколко часа по-рано той бе казал, че по първоначални данни исканите доставки са започнали.


В петък собственикът на "Вагнер" предупреди, че неговата милиция ще се изтегли от Бахмут, тъй като е дала хиляди жертви заради недостиг на боеприпаси, за който обвини Министерството на отбраната. В неделя Пригожин обяви, че силите му ще продължат битката за източния украински град, след като искането им е било изпълнено.


Доставките на боеприпаси обаче не са започнали вчера, както е било обещано, каза собственикът на "Вагнер" във видеообръщение. Той добави, че не иска да разваля големия военен парад в Москва тази сутрин по случай Деня на победата и ще даде подробности след края му, съобщава БНР.


Бахмут, който руските сили от месеци се опитват да превземат, става арена на най-кръвопролитните сражения от началото на войната. В неделя украинската армия се закани да не позволи източният град да падне до днес, за да се превърне в своеобразен подарък за руския президент Владимир Путин по случай празника, отбелязва Ройтерс.


Вчера собственикът на "Вагнер" каза, че неговите бойци са напреднали с до 130 метра в Бахмут, въпреки ожесточените сражения. Украинската армия контролира само около 2,36 квадратни километра от града, добави той. Тези негови твърдения не са потвърдени по независим път


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама