НОВИНИ


М. Немска: Няма данни за "мозък" над "Наглите"

3 5210 19.09.2010
М. Немска: Няма данни за "мозък" над "Наглите"

Не са извършени груби закононарушения и не е засегнато правото на защита на обвиняемите лица, гарантирани им и от Конституцията и от НПК, осведоми говорителката на СГП.



Мярката за неотклонение на Алексей Петров отначало е постановена по първото дело - по т.нар. "Мегаоктопод", каза говорителят Софийската градска прокуратура Маргарита Немска. Делото по Наглите е внесено с обвинителен акт в СГС, каза тя.

Не мога да давам оценки за колегата Костов, такава оценка може да се даде, когато делото се внесе с обвинителен акт в съда. Има известно объркване, но не са извършени груби закононарушения и не е засегнато правото на защита на обвиняемите лица, гарантирани им и от Конституцията и от НПК, каза Немска.

Очакваме в близките седмици съдът да се запознае с делото "Наглите" и да насрочи открито съдебно заседание, съобщи говорителката на СГП и добави, че по него са положени значителни усилия. По делото няма данни за мозък над обвиняемите или същите да са политически обвързани по някакъв начин. Няма сведения за пътя на парите, те не са намерени, но има събрани други достатъчно убедителни доказателства от всякакво естество - свидетелски показания, експертни (70 есперта са работили по делото), човешки следи и материали от къщите, където са държани жертвите, осведоми тя.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама