НОВИНИ


Сръбските власти задържаха бащата на убиеца от Младеновац

0 2742 10.05.2023
Сръбските власти задържаха бащата на убиеца от Младеновац
БГНЕС

Сръбските власти задържаха и бащата на 21-годишния Урош Блажич, който застреля 8 души и рани 14 в селата Мали Орашие и Дубона, в района на град Младеновац, съобщиха местните медии.


55-годишният Радош Блажич е обвинен в незаконно притежание на оръжие и боеприпаси. При обиск в имот на семейството полицейските служители са намерили и конфискували няколкостотин патрона с различен калибър, самоделно взривно устройство, пистолет, револвер и няколко оптически мерника.

 

Установява се произходът на намереното в къщата му оръжие, както и на използваното от сина му в масовото убийство в Младеновац. Очаква се бащата да остане в ареста за 48 часа, след което да бъде предаден на прокуратурата.

 

Припомняме, че в деня на убийствата, 5 май, органите на реда задържаха дядото и вуйчото на 21-годишния Урош, който се укривал в къщата им в село Винище. В тази къща също бе намерен арсенал оръжие - бомби, автоматична пушка и муниции.

 

Тогава стана ясно, че 21-годишният мъж е започнал да стреля с автоматична пушка след спор за мач. Той бе задържан след продължила над осем часа мащабна операция по издирване му.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама