НОВИНИ


Евелина Славкова: Наблюдаваме два поредни опита на ГЕРБ да продължи разговорите с ПП-ДБ

3 3104 11.05.2023
Евелина Славкова: Наблюдаваме два поредни опита на ГЕРБ да продължи разговорите с ПП-ДБ
Социологът Евелина Славкова БГНЕС

”Наблюдаваме два поредни опита на ГЕРБ да продължи разговорите с ”Продължаваме промяната” и ”Демократична България”. Това заяви социологът Евелина Славкова от ”Тренд” в предаването ”Лице в лице” на БТВ.


По думите й, част от биографията на Мария Габриел има общи неща с някои от депутатите на ПП. Като втори опит за разговор е и заявката за поисканата оставка на Иван Гешев.

 

"Засега изглежда, че няма да стане, по-скоро се доближаваме до възможността да се реализира първият мандат с подкрепата на ДПС, БСП и "Има такъв народ". Ще е интересен моментът, когато ПП-ДБ трябва да обяснят защо няма да участват във властта, че ще реанимират ГЕРБ и ще вкарат в управлението през задния вход ДПС, БСП и ИТН, заяви социологът.

 

"Ако  ПП-ДБ получеха подкрепа за втория мандат от ГЕРБ, те ставаха заложници на ГЕРБ", коментира Евелина Славакова.

 

ГЕРБ инкасират някаква загуба от това, че ще влязат в колаборация с ДПС и БСП. Но от гледна точка на това, че си победител и че си съставил правителство, може би това няма да е толкова неизгодно за ГЕРБ. Може би печеливши в най-голяма степен ще са "Възраждане". Те играят много добре своята игра", отбеляза Слакова.

 

"Загуби ще инкасират всички участници в такава тройна или четворна коалиция. Те ще инкасират загуби, защото се намират в центъра и ще понасят критики и отляво, и отдясно", каза Кристиян Шкварек.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама