НОВИНИ


Съдия Нели Куцкова: След толкова облаци над Гешев, не вярвам да изкара мандата си

7 4695 15.05.2023
Съдия Нели Куцкова: След толкова облаци над Гешев, не вярвам да изкара мандата си
Нели Куцкова

Според мен толкова много облаци се събраха над главата на Гешев, че дори тези, които го защитаваха, видяха, че той по-скоро ги позори, отколкото да им е полезен, не вярвам той да изкара мандата”, коментира в неделя пред ”Нова телевизия” съдия Нели Куцкова, бивш говорител на Висшия съдебен съвет.


"Дълго време ГЕРБ и ДПС крепяха стола на Иван Гешев. Мисля, че те трябва да си дават сметка, че процедурата за освобождаване от длъжност на един главен прокурор е дълга, тежка и не зависи от тях, а от Висшия съдебен съвет", каза още тя.

 

 

Според нея докато тече разглеждането на искането за остраняването на Гешев във Висшия съдебен съвет, Гешев трябва да се оттегли и има законова възможност за това.


Миналата седмица номинираната от ГЕРБ за премиер Мария Габриел обяви, че първото, което ще направи министърът на правосъдието в нейното правителство, е да внесе във Висшия съдебен съвет (ВСС) искане за освобождаване на главния прокурор Иван Гешев поради уронване престижа на съдебната власт.

 

Ден по-късно членове на прокурорската колеги поискаха отстраняването на Гешев.

 

Този понеделник Гешев обяви, че няма намерение да подаде оставка и разказа как се е чувал с хора от съдебната власт заради новото искане за неговото отстраняване.




Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама