НОВИНИ


Илхан Кючюк, ДПС: Обвиняваха ни, че защитаваме Гешев, сега ни обвиняват, че не го защитаваме

7 2739 15.05.2023
Илхан Кючюк, ДПС: Обвиняваха ни, че защитаваме Гешев, сега ни обвиняват, че не го защитаваме
Илхан Кючук

Обвиняваха ни, че защитаваме Гешев, сега ни обвиняват, че не го защитаваме. Ако трябва да се направи сериозна, дълбока съдебна реформа, ДПС е на разположение. Бяхме на срещи с двама еврокомисари и те казаха, че това отговаря на критиките на Европейския съюз спрямо България, посочи евродепутатът. Товазаяви евродепутатът от ДПС Илхан Кючук.


Посланието на хората е едно - намерете политическия консенсус, направете така, че да има правителство. Няма как да бъде разрешена нито една криза, ако не бъде решена политическата криза. Големите цели като Шенген и еврозоната не могат да бъдат постигнати без разрешаване на тази криза,  каза още той в предаването "Лице в лице" по БТВ.


ДПС подкрепя институционалния ред - че властите трябва да си съдействат, но в Конституцията ясно е казано каква е ролята на политиците и докъде могат да стигнат те, заяви Кючюк.


Отвън изглеждаме объркано, защото нямаме ясни позиции и не можем да подредим собствения си двор, като не можем да съставим правителство. А в същото време Европейският съюз е във важен момент, коментира Илхан Кючюк.

 

Според него във външнополитически план може да бъде направено много повече, включително и за отношенията на България с Република Северна Македония.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама