АКТУАЛНО


Иван Бакалов за Фрог: Най-вероятно е правителство с третия мандат, и то на ДПС

19 16987 16.05.2023
Иван Бакалов за Фрог: Най-вероятно е правителство с третия мандат, и то на ДПС
личен архив

“Продължаваме промяната” още преди да бъдат в коалиция с “Демократична България” абсолютно последователно обясняват, че няма да подкрепят мандат на Бойко Борисов и на ГЕРБ. Това го казаха много пъти преди изборите, в нощта на изборите и след това на пресконференции. Сега няма как да се обърнат, защото ще е пагубно за тях.


Това каза за ФрогНюз журналистът Иван Бакалов.

 

“Сега Кирил Петков остави едно малко по-различно впечатление след срещата с Мария Габриел, че му харесвало какво иска тя да прави и т.н., но според мен те просто тупат топката. Не може да има партия с името на “Продължаваме промяната” и тя да влезе в коалиция с Борисов. Каква промяна е това, звучи абсурдно, по този начин те си обезличават и името. Така че, нека да има поне една сериозна партия, която да не иска да участва в управлението с Борисов”.

 

“Вярно, че от част от привържениците на “Демократична България” искат коалиция с Борисов , пак. Над 100 интелектуалци бяха написали призив: “Прегърнете се с Бойко Борисов, да спасим България”.

 

“Да, но спасението на България не е в прегръдките на Бойко Борисов”.

 

“Аз мисля, че и “Продължаваме промяната” не знаят какво ще стане, но най-вероятно е правителство с третия мандат. Корнелия Нинова беше права - Борисов вместо да поиска разговори и експертно правителство, той извади партиен кандидат-премиер и каза, че това е неговият човек. Оттук нататък не може да има експертно правителство, така че най-вероятно е с третия мандат да стане експертно правителство”, каза Бакалов.

 

“Вторият мандат ще бъде връчен на ПП-ДБ, тях няма да ги подкрепят и топката ще отиде в третия мандат, който вероятно ще бъде връчен на ДПС. Защо? Защото досега БСП три пъти взима третия мандат абсолютно безплодно, няма смисъл пак на тях. „Възраждане” не са в състояние да направят кабинет с никого, остава ДПС. Те вече са били два пъти в коалиция в управлението, били са и мандатоносител на правителството на проф. Беров. За ИТН, най-малката партия, влязла в парламента с изкуствено дишане, е несериозно да говорим като мандатоносител”, допълни той.

 

“След тази пресконференцията на Гешев, която повдигна завесите на задкулисието, мисля, че само политически авантюрист би участвал в правителство на Бойко Борисов. Няма съмнение, че ще е негово, а не на Мария Габриел, която наричат Пунта Мара Габриел.”

 

“Политическата криза у нас се казва Бойко Борисов. Докато не започнат да го разследват и да го вкарат в съда, няма как да се говори за край на политическата криза. Ние четем за осъдени премиери и президенти в Румъния, Хърватия, Франция и др., с по няколко години затвор, а тук чадърът Гешев пази Борисов. И довчера чадър, днес изведнъж стана черната овца и дай да го уволним, обвиним и т.н. До вчера го бранеха като свещенна крава, “свещен каскет”, днес искат да го съдят. Той просто леко повдигна завесата на задкулисието на Борисов”, обясни Иван Бакалов.

 

 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама