НОВИНИ


Йордан Стоев потресен след новината, че е бил записан от Гешев: Току-що научих, не мога да повярвам

13 4251 16.05.2023
Йордан Стоев потресен след новината, че е бил записан от Гешев: Току-що научих, не мога да повярвам
БГНЕС

Току-що научих, определено съм потресен, не за друго, а защото познавам Иван Гешев. Не мога да повярвам, че един добър юрист би извършил пряко нарушение на Конституцията. Това коментира пред журналисти Йордан Стоев, член на ВСС.


По-рано заместник-главният прокурор Борислав Сарафов внесе сигнал срещу главния прокурор Иван Гешев. В сигнала си Сарафов твърди, че главният прокурор е направил и пуснал запис на разговор с Йордан Стоев.

 

Стоев потвърди, че е разговарял с Гешев и добави, че няма от какво да се притеснява. Той обясни, че Иван Гешев му се е обадил, а не той на него, за да се видят и да говорят. По думите на Йордан Стоев е допустимо главният прокурор да се обажда на членове на ВСС да ги пита защо са поискали оставката му.

 

Той обясни решението на шестимата членове на колегията да го предложат за освобождаване, като допълни, че е постъпил сигнал, от който може да се направи предположение, че Иван Гешев е извършил нарушение, а те са длъжни да задействат процедурата и да извършат проверка, информира БТА.

 

Стоев каза, че не се страхува за живота си, въпреки че е един от подписалите предложението за освобождаване от длъжност на Иван Гешев.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама