НОВИНИ


Борисов с кухи хвалби пред еврокомисар Вархеи: ГЕРБ полагали усилия за формирането на стабилно правителство

9 3034 16.05.2023
Борисов с кухи хвалби пред еврокомисар Вархеи: ГЕРБ полагали усилия за формирането на стабилно правителство
Facebook

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов се похвали в профила си във Фейсбук, че се е срещнал еврокомисаря по разширяването Оливер Вархеи, на когото разказал как от партията полагали неимоверни усилия за съставяне на стабилен редовен кабинет .


България изпълни своя дълг да подкрепи европейската перспектива на Република Северна Македония и сега е време нашите съседи да изпълнят своите ангажименти за конституционно гарантиране правата на гражданите на Северна Македония с българско самосъзнание, казва Борисов.

 

"Остро поставих на вниманието на комисаря и неприятния инцидент с недопускането на територията на Северна Македония на българския евродепутат Андрей Ковачев на 6 май. Подчертах, че подобно поведение на властите в Северна Македония е в противоречие с Договора за добросъседство между двете страни, както и неотговаря на европейските ценности за свобода на движението. Благодарих на комисаря за реакцията на европейските институции по казуса", смята той.

 

"По време на разговора запознах комисар Вархеи с усилията на ГЕРБ за формирането на стабилно редовно правителство. Трябва да бъде сложен край на политическото безвремие в България и ние от ГЕРБ-СДС сме твърдо решени да предложим експерти, които да могат да изведат България от кризите", изтъква лидерът на ГЕРБ.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама