НОВИНИ


Даунинг стрийт: Великобритания ще се възползва от почти 18 млрд. паунда частни инвестиции от Япония

2 3012 18.05.2023
Даунинг стрийт: Великобритания ще се възползва от почти 18 млрд. паунда частни инвестиции от Япония
БГНЕС

Обединеното кралство ще се възползва от почти 18 милиарда паунда допълнителни частни инвестиции от Япония, заявиха от Даунинг стрийт на фона на посещението на Риши Сунак в страната за срещата на върха на Г-7, информира БНР.


Очаква се Риши Сунак лично да отправи благодарности на Шигеюки Гото, който е японският министър, оказал ценна подкрепа за присъединяването на Обединеното кралство към Всеобхватното и прогресивно споразумение за Транстихоокеанско партньорство (CPTPP). По-рано тази година бе съобщено, че Великобритания ще се присъедини към блока, в който влизат страни като Австралия, Нова Зеландия, Канада, Чили и Япония.

 

Твърди се, че японски компании са обещали 17,7 милиарда паунда бъдещи инвестиции във Великобритания. Сред тези компании са Mitsubishi Estate и Mitsui Fudosan, търговската къща Marubeni и Kawasaki Heavy Industries.

 

Визитата на Риши Сунак за срещата на върха на Г-7 в Хирошима включва още и дискусии за Украйна и Индо-Тихоокеанския регион.

 

Говорител на правителството заяви, че Япония вече е петият най-голям инвеститор във Великобритания с 92 милиарда паунда, а търговията със стоки и услуги е на стойност близо 30 милиарда паунда миналата година, което ще се увеличава още повече след присъединяването на страната към CPTPP.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама