НОВИНИ


Олга Керелска: Има заявки за данни по отношение на връзки, магистрати, вкл. и членове на ВСС с политици

9 3418 19.05.2023
Олга Керелска: Има заявки за данни по отношение на връзки, магистрати, вкл. и членове на ВСС с политици
стопкадър

Личностни отстранявания в прокуратурата не са достатъчни, трябва радикална промяна. Това заяви в „Интервюто в Новините на NOVA“ съдия Олга Керелска, член на Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС) пред журналисти. Според нея е важно да се търси къде е системният проблем.


 „Такъв очевидно има. Да се помисли дали структурата на прокуратурата трябва да е такава, каквато е сега. Дали фигурата на главния прокурор трябва да се запази. Дали да се върнем към по-стари модели на прокуратурата, да се види международният опит”, посъветва Керелска.

 

„Прави ми впечатление, че канонадата е концентрирана в последно време основно към главния прокурор, което е нормално. Той заема най-високия пост в прокуратурата. В този скандал, който действително разтресе нашата гилдия, но и цялото общество като цяло, имаше и други участници. Става въпрос за Борислав Сарафов и Ясен Тодоров. Те също трябва да понесат своята отговорност. Има заявки за данни, които биха могли да бъдат изнесени по отношение на връзки, магистрати, вкл. и членове на ВСС с политици”, уточни съдията.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама