СВЯТ


Шолц: Байдън трябва да бъде преизбран, Тръмп разделя американското общество

3 3395 22.05.2023
Шолц: Байдън трябва да бъде преизбран, Тръмп разделя американското общество
БГНЕС

Германският канцлер Олаф Шолц заяви, че предпочита настоящия държавен глава на САЩ Джо Байдън пред предшественика му Доналд Тръмп и отбеляза, че иска демократът да бъде преизбран, информира Ройтерс.


В отговор на ученически въпрос при посещение в основно училище в района на Берлин канцлерът каза следното: "Мисля, че сегашният президент е по-добър, така че бих искал той да бъде преизбран".

 

Шолц отправи остри критики към бившия прездиент Тръмп, като го обвини, че създава разделения в обществото и че влияе зле не само на САЩ, но и на Германия.

 

Възможно е необичайно директният език на Шолц да илюстрира това как двустранните отношения между САЩ и Германия често са били напрегнати по време на управлението на Тръмп, което съвпадаше с управлението на Ангела Меркел, когато Олаф Шолц бе финансов министър.

 

Дългият стаж на Байдън в публичния сектор свидетелства за това, че той знае точно "какво трябва да се направи, за да спре света от започване на война", добави Шолц.

 

Според последни социологически проучвания, с приближаването на президентската надпревара в САЩ през 2024 г. Байдън води пред възможните си съперници от Републиканската партия Тръмп и Рон Десантис.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама