НОВИНИ


Гранична полиция се въоръжава срещу фалшивите паспорти

1 2552 23.05.2023
Гранична полиция се въоръжава срещу фалшивите паспорти

Главна дирекция ”Гранична полиция” ще похарчи 1 559 566 лв. без ДДС за модернизация на Националния център за борба с фалшиви и подправени документи за пътуване, става ясно от регистъра с обществени поръчки.


За целта ще бъде купено ново оборудване, което ще бъде доставено в София, Бургас и Свиленград. То ще включва 2 броя многофункционални уреди за визуално и спектрално изследване на документи, както и 2 броя специализирани стерео-микроскопи от висок клас с цветна камера и фиброоптично светодиодно осветление. В сумата влиза още закупуването на цветни принтери, модерна камера, осветление и компютър.

 

Втората обособена позиция на обществената поръчка е за доставка на мобилни системи за нуждите на Националния център за борба с фалшиви документи. Предвижда се закупуването на две такива мобилни системи, които да са трайно монтирани в автомобил. Устройствата ще се управляват чрез лаптоп и трябва да съдържат библиотека с изображения на лични документи на минимум 195 страни. Освен че ще може да чете всякакви чипове в личните документи, оборудването с лицево разпознаване, пише още "Сега".

 

Обществената поръчка включва още обучение за работа с новото оборудване в рамките на 3 работни дни по шест учебни часа на общо 6 служители на "Гранична полиция".

 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама