НОВИНИ


Ще поиска ли Гешев имунитета на Делян Добрев?

5 2932 25.05.2023
Ще поиска ли Гешев имунитета на Делян Добрев?

Ще поиска ли главният прокурор Иван Гешев депутатския имунитет на Делян Добрев от ГЕРБ? Въпросът изниква след явната заявка на обвинението и категоричният отказ на членовете на Борисовата партия да подкрепят подобен опит.


От ГЕРБ заявиха на пресконференция, че прокуратурата оказва натиск върху политици. Нещо повече - Борисовите депутати прозряха, че държавното обвинение се ползва за натиск - теза, която от години е застъпвана от политици и граждани, настояващи за неговата оставка. Именно това бе една от причините Гешев да стане основен герой в антиправителствените протести, избухнали през 2020 г. 

 

“Сега сме в ситуация, в която правим тежка и значима правосъдна реформа, която превъзбуди страстите от страна на прокуратурата. Докато не приключи тази реформа, няма да подкрепим свалянето на имунитет на когото и да било в Народното събрание. Прокуратурата е обвинявана, че държи определени дела на трупчета, за да ползва въпросните дела в момент, в който се вземат важни политически решения", посочи на пресконференция в партийната централа Даниел Митов от ГЕРБ. 

 

Досъдебното производство, по което Добрев е в качеството си на обвиняем, е за умишлена безстопанственост в особено големи размери и представляваща особено тежък случай. Предстои да стане ясно дали днес в деловодството ще бъде внесено искането от страна на Иван Гешев, с което да се занимаят депутатите. 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама