НОВИНИ


Зеленски: Повече пленници - повече върнати у дома украинци

9 2559 26.05.2023
Зеленски: Повече пленници - повече върнати у дома украинци
Володимир Зеленски

Колкото повече руски военнопленници вземе Украйна, толкова повече украинци ще се върнат у дома. Това заяви в четвъртък президентът на Украйна Володимир Зеленски в традиционното си обръщение към нацията, цитирано от ”Укринформ”.


Днес имаме още един положителен резултат от екипа ни, работещ по замяна на военнопленици. Върнахме още 106 наши воини от руски плен - те се биеха в района на Бахмут, отчете държавният глава. За много от тези 106 души изобщо нямаше информация - те се смятаха за безследно изчезнали. Но ние ги намерихме. Върнахме ги у дома. 8 офицери, 98 войници и сержанти.

 

Традиционно, Зеленски отдели време и на срещите си с чуждестранни лидери и решенията в полза на Украйна, взети от международни институции. Днес се срещнах с министъра на отбраната на Швеция в Киев. Благодарих му за продължаващата подкрепа за нашата страна и нашите войници. Акцент на срещата беше укрепването на отбраната ни с бронирана техника. Обсъдихме и нашата авиационна коалиция, която създаваме с нашите партньори.

 

Днес Финландия изпрати нов пакет от подкрепа за отбраната - 16-ти. Общата сума на този пакет е над 100 милиона евро. Благодаря ви за това!

 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама