НОВИНИ


Д-р Стойчо Кацаров: Политиката стана като реалити сериал

5 2601 27.05.2023
Д-р Стойчо Кацаров: Политиката стана като реалити сериал
Стойчо Кацаров иска промяна на Конституцията БГНЕС

”Проблемите са заложени в Конституцията”. Това заяви бившият здравен министър д-р Стойчо Кацалов в предаването ”Денят започва” с Георги Любенов по БНТ.


"Човек може да вземе пуканки и да гледа сериала в българската политика. Това е много добро риалити,. Аз мисля, че то може да се изучава в школите по драматургия," каза той.

 

По думите му не е въпроса в хората, а в лошо работещата система. "Ако не са тези хора, системата ще прояви други", подчерта той.

 

Ако ние не сме се променили в душата си, няма да има промяна, каза той. Според него президентът Радев не бави втория мандат и няма особено влияние в политическия живот на страната.

 

"Да,, пътят да се промени политическия живот е Велико Народно събрание. Но ако искрено го искаш къде е твоят проект за нова Конституция, който да се обсъди," коментира той искането на ДПС за Велико НС.

 

За да има промяна на основния закон е нужно да има проект за нова Конституция и да се предостави на обществеността за обсъждане. За това ще е необходимо време", подчерта Кацаров.

 

"Политическата криза продължава да стои две години след протестите. И тя трябва да роди решение. Ето, появи се "Възраждане", но това не е решение на кризата. Тя се храни от недоволството на хората, но тя не предлага решение на кризата", изтъкна Кацаров.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама