НОВИНИ


Нови експлозии разтърсиха Киев, обявиха въздушна тревога в няколко украински области

9 3263 29.05.2023
Нови експлозии разтърсиха Киев, обявиха въздушна тревога в няколко украински области
Киев

Нови експлозии са разтърсили столицата Киев. ”Ракета беше свалена край Киев. Противовъздушната отбрана работи”, пише кметът на украинската столица Виталий Кличко в канала си в Телеграм. Към момента няма данни за пострадали.


Атаката тази сутрин е 15-ата срещу украинската столица от началото на май. В неделя Киев беше подложен на една от най-мащабните руски атаки с дронове от началото на войната.

 

В обръщението си по случай годишнината от основаването на Киев, която се отбеляза вчера, президентът Зеленски благодари на украинската армия.


"Днес нашата страна преживя най-голямата руска атака с дронове - 54! Почти всички бяха свалени, почти. За съжаление имаше попадения в района на Житомир. Ще направим всичко възможно разрушеното да бъде възстановено. Но въпреки това повечето от тежките последствия бяха избегнати, спасен е човешки живот, който можеше да е погубен. Благодарен съм на всеки, който е направил това възможно - зенитно-ракетни войски, военновъздушните сили, сухопътни сили, мобилни групи - БЛАГОДАРЯ ВИ, ВОИНИ!", заяви украинският президент Володимир Зеленски.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама