НОВИНИ


Адв. Андрей Янкулов: И Сарафов, и Гешев са били чести посетители на ресторант „Осемте джуджета”

0 3365 29.05.2023
Адв. Андрей Янкулов: И Сарафов, и Гешев са били чести посетители на ресторант „Осемте джуджета”
БГНЕС

„Вече става ясно, че състоянието на правосъдната система по върховете е много тежко. Вчера зам.-главният прокурор Борислав Сарафов говореше страшни неща – имало паралелна частна структура за проследяване, водена от главния прокурор Иван Гешев. И Сарафов, и Гешев са били чести посетители на ресторант „Осемте джуджета”. Имаше разследване, че това е мястото на неформалния Висш съдебен съвет.


Това заяви пред NOVA NEWS адвокат Андрей Янкулов. По думите му е нужно очистване, но то няма как да тръгне от съдебната власт.

 

Той изрази мнение, че съдебната власт е пряка функция на политическата система.

 

„Притеснително е да има заплахи, особено срещу наблюдаващ прокурор по дело с такъв магнитуд – визирам „Барселонагейт”. Колкото и да е сложен казусът от фактическа и правна страна, вече две години се разследва. Сега очевидно има активизиране по този случай”, уточни Янкулов. Адвокатът каза още, че се надява да се изясни фактическата обстановка, но това да не е конюнктурно и кампанийно.

 

Във връзка с трите въпроса на главния прокурор Иван Гешев до Конституционния съд и гласуването на процедура за предсрочното му освобождаване, адв. Янкулов сподели, че целта на тези въпроси е да забави процеса.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама