НОВИНИ


Надежда Йорданова: Днес отговорността на партиите стана по-голяма

4 3147 29.05.2023
Надежда Йорданова: Днес отговорността на партиите стана по-голяма

Всеки е длъжен да уважава и да спазва Конституцията - и по буква, по дух. Всеки. Президентът е длъжен да изпълни конституционната процедура по връчване на мандатите по начин, който да способства стабилно редовно избрано правителство. Антипартийната реторика няма място в тази процедура.


Това написа Надежда Йорданова от “Демократична България” във Facebook.

 

Позицията й идва малко след острите думи на президента Румен  Радев към “Продължаваме Промяната” - “Демократична България” при връчването на папката с втория мандат за съставяне на правителство. Пред групата на ПП-ДБ Радев заяви, че “не е целесъобразно” да връчи мандата след изтеклите записи, които “торпилирането на българския суверенитет”, но заяви, че е негово конституционно задължение да го направи. 

 

По думите на Йорданова антипартийната реторика е вредна и дори “опасна за парламентарната република”.

 

“Несъгласията могат и трябва да бъдат изразяване по друг начин, който не минира конституционните процедури. Днес отговорността на парламентарно представените партии стана още по-голяма. Трябва да се положат всички разумни усилия България следващата седмица да има редовно, парламентарно избрано правителство, което да заведе България в сърцето на Европа - там, където е мястото ни”, допълни Йорданова.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама