НОВИНИ


СГП: Гешев да поиска имунитета на Борисов заради БарселонаГейт

18 3529 30.05.2023
СГП: Гешев да поиска имунитета на Борисов заради БарселонаГейт

Софийската градска прокуратура ще предложи на главния прокурор Иван Гешев да внесе мотивирано искане за отнемане депутатския имунитет на Бойко Борисов. Това съобщи обвинението.


Предложението е изготвено във връзка с досъдебно производство, известно в медиите като „Барселонагейт“, по което са събрани доказателства по смисъла на чл. 219 НПК за извършено престъпление по чл. 253 НК от народния представител (пране на пари).

 

Това е поредното развитие по скандала с къщата в Барселона, който замеси името на Бойко Борисов в схема за пране на пари. Години наред не бе ясно какво точно се случва и работи ли прокуратурата по разследването, но след предполагаемия атентат срещу главния прокурор Иван Гешев и разгоралята се война между него и Борислав Сарафов се заговори, че обвинител №1 умишлено държи на трупчета делото по БарселонаГейт. Сарафов освен това заяви, че с него се е свързал човек, който му е казал, че разследването трябва да бъде прекратено. 


Междувременно от прокуратурата отрекоха тези обвинения. За да подкрепят казаното публикуваха и прессъобщение, в която обясниха, че по казуса се работи активно и се превеждат чуждестранни документи. Малко след това лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов бе привикан на разпит.


Къщата в Барселона, която попадна в епицентъра на огромния скандал заедно с Борисов, бе обитавана от моделката Борислава Йовчева, за която се твърди, че има дете именно от лидера на ГЕРБ. Самият той е отричал многократно.

 

Вчера разпитан за случая бе и бизнесменът Александър Сталийски, сочен за един от най-близките хора до лидера на ГЕРБ.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама