НОВИНИ


Адв. Рангелов: Прокуратурата даде сигнал, че има доказателства за обвинение

1 2917 31.05.2023
Адв. Рангелов: Прокуратурата даде сигнал, че има доказателства за обвинение

Искането на прокуратурата да се свали имунитета на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов означава, че има доказателства за обвинение. Винаги може да се стигне до разследвания и прокуратурата често започва и такива, които нямат перспективата да приключват с успех в съда. Каквото и действие да предприеме прокуратурата, няма начин да приключи с успешен съдебен акт. Такива обвинения са дела "бухалки" и наказателни акции срещу някого.


Това заяви пред bTV адв. Людмил Рангелов по повод разследването по БарселонаГейт и новината, че прокуратурата ще поиска имунитета на Бойко Борисов като депутат. 

Въпросът е защо сега, а не преди 5-6 месеца или година, заяви категорично бившият министър на земеделието Мехмед Дикме. 

 

“Защо сега” попита и ген. Атанас Атанасов, който провидя зад случващото се координирани действия между прокуратурата и президентството и атака с цел провал на опитите за съставяне на правителство. 

 

На това мнение е и бившият външен министър Асен Агов. 

 

“Трябва да има правителство с ясен срок на годност с проверка на службите, нормален преглед през конкурси на цялата държавна администрация. Фигурата на Бойко Борисов може да бъде от помощ на усилията за съставяне на правителство с цел да не предизвика допълнителна криза”, посочи той.

 

Мехмед Дикме не е виждал такава омраза от страна на държавен глава при връчването на мандат за съставяне на правителство. 

 

“Най-много се краде, когато има служебен кабинет и когато има нестабилна политическа ситуация”, посочи той.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама