ЪNDERGROUND


В Дубай ли се спотайва Пепи Еврото? Къро и Ами били разделени отдавна, имало и други ”мокри” поръчки

7 10445 31.05.2023
В Дубай ли се спотайва Пепи Еврото? Къро и Ами били разделени отдавна, имало и други ”мокри” поръчки
Пепи Еврото

Петьо Петров – Пепи Еврото е изчезнал, за да не го задържат, защото знаел, че няма да издържи и ще разкрие тайните, които досега го правеха ценен посредник в много съмнителни сделки. В тях са участвали висши магистрати, политици и бизнесмени. Бившият шеф на Столичното следствие предпочел да мине в нелегалност за известно време, докато обмисли и обсъди с важни хора тактиката си на поведение пред прокуратурата.


Скандалът с разследването на Антикорупционния фонд „Осемте джуджета“ е само част от богата „творческа“ биография на Еврото.

 

Според някои източници Еврото се е покрил в Дубай. Други смятат, че е в Гърция, но там много лесно може да бъде открит.

 

Той бил в течение и на предишни заговори за ликвидирането на главния прокурор Иван Гешев. Дали те са били истински или не, това трябва да установи прокуратурата. Факт е обаче, че има свидетелски показания на човек, представящ се за близък на Красимир Каменов – Къро, както и на бизнесмена Васил Божков. Същият човек преди две години пред съдия заявява, че чул за поръчка Гешев и Бойко Борисов да бъдат премахнати. Причината била, че са неподкупни и с тях не можело да се договарят корупционни сделки.

 

Тези твърдения на свидетеля са почти смехотворни, но той много подробно разказва, че Къро е в конфликт с бизнесмена Размиг Чакърян-Ами, който бе споменат във връзка с полицейската акция в офиса на Пепи Еврото, който се намира в близост до ресторант, смятан за собственост на Чакърян. Във въпросните показания пазеният в тайна свидетел разказва, че Къро е „поръчал“ Ами на сърби. За целта били осигурени оръжия от Сърбия, а двама души в продължение на дни наблюдавали къща в Гърция, която се смятало, че посещава бизнесменът.

Според източници на Фрог нюз в службите, става ясно, че Чакърян отдавна няма общ бизнес с Къро и отношенията им били обтегнати.

 

По време на полицейската акция, разпоредена от Софийската районна прокуратура, Размиг Чакарян не е бил в офиса на ресторанта. Той обаче не се е укривал, защото нямал притеснения относно дейността си.

 

Пепи Еврото обаче бил силно разтревожен от разкритията за съучастието му в редица далавери, изнудвания и рекет на бизнесмени от бившата му съпруга Любена Петкова. Та вече разкри скандални подробности за „бизнеса“ на Еврото, както и връзките му с висши магистрати и политици. Но това не било всичко. Тя била предоставила доказателства за мръсните сделки и поръчки на партньорски служби. Те от своя страна извършили проверки на фирми, банкови сметки и имоти на хора от българския „елит“. Тази информация вече е притежание и на българските правоохранителни органи и се очакват крути действия спрямо въпросните лица.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама