ПРЕДСТОЯЩО


Предстоящо на 7 ноември

0 3971 06.11.2007
Предстоящо на 7 ноември

Президентът заминава за Катар; заседава Националният съвет за тристранно сътрудничество; чудят се за какво ще стигне бюджетът на НЗОК през 2008 г.; избират “Мис и Мистър УНСС”.


 

На 7 и 8 ноември 2007 г. президентът Георги Първанов, придружаван от съпругата си Зорка Първанова, ще направи официално посещение в Катар. Сред основните цели на визитата е установяването на политически диалог между двете страни на най-високо равнище, активизиране на икономическото сътрудничество и задълбочаване на двустранните отношения във всички области от взаимен интерес, включително в социалната и културната сфера.

В присъствието на премиера Сергей Станишев и министъра на транспорта Петър Мутафчиев на Морската гара във Варна ще се състои тържествената церемония по издигане на националния флаг на моторния кораб „Пирин”, собственост на Параходство „Български морски флот”. Новият кораб за насипни товари е построен в корабостроителницата „Булярд”-Варна и е вторият от трите кораба по договора за строеж между Параходството и „Булярд”, сключен през май 2005 г. По-рано премиерът Сергей Станишев ще разговаря с кмета на града Кирил Йорданов. В рамките на визитата си в морската столица министър-председателят ще посети и Стоматологичния факултет на Медицинския университет във Варна.

Под председателството на вицепремиера Емел Етем ще заседава Националният съвет за тристранно сътрудничество. На него социалните партньори ще обсъдят предложенията за промени в пет данъчни закона – за данъците върху доходите на физическите лица, за корпоративното подоходно облагане, за местните данъци и такси, за акцизите и данъчните складове и за данъка върху добавената стойност. Членовете на съвета ще разгледат и проекта на наредба за условията, правилата и реда за регулиране и регистриране на цените на лекарствените продукти.

От 1400 ч . в БТА УС на БЛС и представители на комисията по договаряне на лекарствата към БЛС ще дадат пресконференция, на която ще бъде изразена официалната позиция на Съюза за договарянето на лекарствата с НЗОК.

В 10.30 часа в Главна дирекция “Гранична полиция” ще бъде представена информация за оперативната обстановка на българските граници през октомври. Пресконференцията ще бъде в сградата на ГДГП на бул.“Мария Луиза” 46.

Романът на Авни Халими "Лабиринтът на паметта" ще бъде представен от 18.30 часа в Македонския културно-информационен център. Авни Халими е албански писател от Македония, работил като редактор и журналист в културния отдел на студентския вестник.

Първата сесия на Българо-корейския комитет за сътрудничество в областта на информационните и комуникационните технологии ще се проведе в София на 7 ноември, от 9,30 ч, в зала 1 на ул. „Гурко”6.

Информация за предстоящата първа Балканска конференция по неврология ще бъде представена на пресконференция в БТА от 11.00 ч. 

Д-р Атанас Щерев - народен представител; Владимир Иванов - "Блулинк"; Иван Габровски - Инициативен комитет "Обручище" ще представят данни за наличие на азбест над нормата в Обручище на пресконференция в БТА от 12.00 ч.

Пресконференция на ПП "Лидер" ще се проведе в БТА от 13.00 ч.

В сградата на КНСБ, пл. “Македония” 1 от 11.00 ч. в “Заседателна зала” на 11 ет. ще се проведе редовният брифинг на КНСБ, на който ще се обсъдят две теми: Становището на КНСБ по проекта на Закон за държавния бюджет на Република България за 2008г. – приходна част, разходна част, социално осигуряване и др. Аспекти и развитие на протестите на педагогическия и непедагогическия персонал в България в системата на средното образование”.

Церемонията по награждаването на проф. Боян Биолчев с почетния знак на УНСС ще бъде от 15 часа в голямата конферентна зала на УНСС.

От 11:00 ч. Коалиция Съюз БГ- „Гергьовден” , ПП „Новото време„ , Земеделски народен съюз организират пресконференция в пресклуб „София Прес” , ул.”Славянска” 29. На нея председателите на партиите - д-р Петър Стоянович, Емил Кошлуков и Стефан Личев ще изложат позициите си относно обжалването на местните избори.

В сградата на Сметната палата на ул. “Екзарх Йосиф” № 37, ет. 4, ще се проведе среща на тема “Финансиране на лечението на стерилитета и на ин витро процедурата в България – грижа на държавата”. Сметната палата е инициатор и домакин на срещата в ролята си на институция, призвана да съдейства за доброто управление на бюджетните средства съгласно принципите за законосъобразност, ефективност, ефикасност и икономичност. След срещата около 12,30 часа ще има брифинг.

На 7 ноември 2007 г., по покана на министъра на културата на Република България проф. Стефан Данаилов на посещение в Република България ще бъде министърът на културата на Република Македония Арифхикмет Джемаили. По време на своята визита министър Джемаили ще бъде придружаван от Нермин Адеми – държавен съветник, и Хайрие Сопи – говорител на Министерство на културата на Република Македония. На 7 ноември в 12.00 ч. проф. Стефан Данаилов и Арифхикмет Джемаили ще подпишат Програмата между Министерство на културата на Република България и Министерство на културата на Република Македония за сътрудничество в областта на културата за периода 2007-2009 г. Церемонията по подписването е в зала «Колегиум» на Министерството на културата.

Фирма „Интеграл Образователни системи“ ще даде пресконференция от 12.00 часа в пресклуб София прес на ул. “Славянска” 29, ет. 7. Темата на срещата с журналисти ще бъде: Eсенно изложение по проект световно образование.

От 11.00 часа в офиса на Българския зъболекарски съюз ще се състои пресконференция на тема: “За какво ще стигне бюджетът на НЗОК през 2008 г.?”

На 7 и 8 ноември 2007 г. заместник-министър Евгения Колданова ще участва в работата две международни конференции в Лондон и Белфаст. Първата конференция ще се проведе на 7 ноември 2007 г. в Лондон на тема: “Тенденции на трудовия пазар в Европейския съюз след петото разширяване”. Втората конференция ще се проведе на 8 ноември 2007 г. в Белфаст на тема: “Българското членство в ЕС - предизвикателства и възможности”.

От 11.00 часа в ректората на Софийския университет „Св. Климент Охридски ”, заседателна зала №2 ръководството на Национален браншов синдикат „Висше образование и наука” към КНСБ, с лидер доц. д-р инж. Лиляна Вълчева ще проведе среща с председателите на синдикалните организации от висшите училища и БАН. След срещата от 12.30 часа в ще се проведе пресконференция за доходите на работещите в държавните висши училища и БАН”.

Инициативният комитет за изграждане на православен храм „Свети Архангел Михаил“ и ръководството на Бояна Парк АД организират церемония за полагане на основен камък за строеж на православен храм „Свети Архангел Михаил“, което ще се състои на от 11:00 часа в квартал Бояна, гр. София, /вход на „Гробищен парк Бояна“ откъм бул. България/.

Национален форум на тема “Публично-частно партньорство и високи технологии в здравеопазването”, организиран от Министерство на здравеопазването, започва от 9.00 ч. в конферентен център на хотел “Шератон”, София.

Военноморските сили организират военен ритуал и панихида за откриване на паметник-барелеф на гроба на капитан І ранг Георги Купов. Ритуалът, който е в рамките на честванията на 95-та годишнина от Балканската война, ще започне в 15.00 ч. на Централните софийски гробища. Капитан І ранг Георги Купов е командвал торпедоносеца “Дръзки”, торпилирал турския крайцер “Хамидие” по време на войната.

По покана на министъра на икономиката и енергетиката на Р България Петър Димитров у нас пристига на работно посещение италианска делегация, водена от министъра на икономическото развитие на Италия Пиер Луиджи Берсани. Срещата между двамата министри ще се състои утре, 7 ноември 2007 г., от 10,30 часа в сградата на «Триадица» 8. След срещата двамата министри ще дадат изявление в сградата на МИЕ, ул. „Триадица" 8 от 11.30 часа.

От 10.00 ч. в сградата на БАИ – ул. “Аксаков” 31 ще се състои връчване на сертификат за инвеститор първи клас на проект “Търговски център Запад”.

Българска фондация биоразнообразие организира Национална конференция "Опазване на речните екосистеми и устойчиво управление на риска от наводнения". Конференцията ще се проведе на 7-8 ноември в Конферентната зала на Централен военен клуб, гр. София. Откриването на 7 ноември от 13.30 часа.

Институтът на вътрешните одитори в България организира конференция на тема „Ролята на вътрешния одит за корпоративното управление във финансовия сектор”. Събитието ще се състои на 7 ноември в Гранд Хотел София от 9:00 часа.

Официалната церемония по обявяването и награждаването на победителя в четвъртия национален конкурс български роман на годината за наградата „ВИК” започва от 18:00 ч. в Национален дворец на културата, зала 8, ет. 5

От 18.30 часа в аула “Максима” на Университета за национално и световно стопанство ще се проведе третото издание на конкурса “Мис УНСС” и “Мистър УНСС”, организиран от Студентския съвет. Председател на журито в категория “Мис УНСС” ще бъде проф. д-р Борислав Борисов - ректор на УНСС, а на “Мистър УНСС” - Зоя Деянова, главен редактор на вестник ”Седмичен Труд”. Сред членовете на журито са Светослав Спасов, председател на парламентарната Комисия по въпросите на децата, младежта и спорта, проф. Любомир Стойков, преподавател в УНСС и председател на Академията за мода, “Мис България 2001” Ивайла Бакалова.

От 9.30 часа в заседателната зала на Министерството на държавната администрация и административната реформа ще се проведе пресконференция по повод откритата от МДААР процедура за избор на изпълнител на рамково споразумение за доставка на лицензиран софтуер на „Майкрософт” за персонални компютри и сървърни системи.

От 10.00 ч, в сградата на Министерството на икономиката и енергетиката, ще се проведе заседание на Националния съвет по иновации, в което ще участва и представител на БСК, съобщават от камарата.

На 7 ноември от 10.00 часа Бенч Марк Груп открива офис във Варненския свободен университет.

От 7 до 9 ноември 2007 г., в Парк-хотел „Москва”, зала „Москва”, Центърът за близкоизточни изследвания организира тридневна конференция на тема „Междурелигиозният диалог – настояще и бъдеще”. Официалното откриване е от 9 ч. на 7 ноември 2007 г.

Зам.-министър Кирил Ананиев ще вземе участие като специален гост на редовната среща на Клуба на дипломатите-икономисти, която е посветена на Бюджет 2008. Клубът на Дипломатите–икономисти представлява форум, на който се провеждат неформални дискусии между търговските и икономически съветници към чуждестранните мисии, базирани в София и български политици, активно ангажирани с икономическото развитие на България.

Министерството на регионалното развитие и благоустройството организира информационни дни по схема за безвъзмездна финансова помощ “Устойчиво развитие на транс граничния район„ в рамките на Програма “Добросъседство” между България и Македония. Срещата в Благоевград е в сградата на Общинска администрация, зала 5.

Frognews.bg


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама