НОВИНИ


Искрен Арабаджиев: Ако направим правителство, то няма да е по любов, а с взаимно контролиране

1 2744 01.06.2023
Искрен Арабаджиев: Ако направим правителство, то няма да е по любов, а с взаимно контролиране
Искрен Арабаджиев БГНЕС

”Ако направим правителство, то няма да е по любов, а с взаимно контролиране. Няма да кажем, че си стискаме ръцете и забравяме какво се случва в държавата досега, но е важно да се вземат законодателни решения, които могат да ни извадят от кризата.”


Това заяви пред БНР народният представител от ПГ на ПП-ДБ Искрен Арабаджиев.

 

По думите му комбинация между политически лица и експерти е най-добрата формула, за да може да има ясна отговорност и да се знае за важните решения, които трябва да се вземат.

"И решенията за еврозоната, и за Шенген ще нарушат определени интереси в държавата, трябва лицата, които вземат съответните позиции, да могат да отстоят тези решения", подчерта Арабаджиев.

 

Той отбеляза, че преговорите между ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС са в ход, като се дискутира състав на кабинет, но все още няма официална информация.

 

""Казус по казус се разглежда всяко министерство и всяко лице и се избира най-добрият, който може да свърши работа на съответната позиция. ... От самото начало сме заявили, че съставът на правителството ще бъде такъв, че да може да свърши работата, за която ще бъде избрано от Народното събрание. Да може да реализира приоритетите, които са важни за България - Шенген, еврозона, съдебна реформа", уточни депутатът от ПП-ДБ.

 

Арабаджиев сподели, че Асен Василев е най-добрият вариант за министър на финансите, но отново наблегна на това, че няма яснота дали кандидатурата му ще остане валидна в продължаващите преговори.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама