НОВИНИ


ДПС няма да пречат да се състави правителство

3 2713 02.06.2023
ДПС няма да пречат да се състави правителство

ДПС няма да пречат на съставянето на кабинет, обяви пред журналисти лидерът на Движението Мустафа Карадайъ. Коментарът му дойде след продължили два часа разговори с ПП-ДБ и ГЕРБ. Карадайъ посочи, че ДПС не участва във формирането на това правителство и отрече да е обсъждан състав на кабинета.


"За да се реализират конституционните реформи, се изисква време и парламентарно време. От тази гледна точка, за да се случат реформите, ние няма да пречим да си съставят кабинет", каза пред журналисти в парламента Мустафа Карадайъ.

 

На разговорите между трите формации присъстваха съпредседателите на ПП-ДБ Кирил Петков и Христо Иванов, бъдещите ротационни премиери Николай Денков и Мария Габриел, зам.-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев, председателката на парламентарната група Десислава Атанасова, председателят на ДПС Мустафа Карадайъ, Делян Пеевски, Хамид Хамид и зам.-председателката на НС Филиз Хюсменова. 

 

Говорено ли е за персоналния състав на правителство остава висящ въпрос, въпреки че самият Карадайъ отрече. Причината за съмненията обаче е липсата на официално обявяване на имената в правителството на обещаната пресконференция на ПП-ДБ и ГЕРБ. 

 

“Първо обсъдихме полето на разговорите, темите, по които можем да си говорим. Това е много важно, когато се говори, да се знае за какво се говори”, посочи Карадайъ.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама