НОВИНИ


Гълъб Донев: С огромно удоволствие ще си тръгна от този пост. Предаването на управлението ще бъде спокойно

6 2648 06.06.2023
Гълъб Донев: С огромно удоволствие ще си тръгна от този пост. Предаването на управлението ще бъде спокойно
стопкадър

Предаването на управлението ще бъде спокойно. Надявам се да има приемственост за всичко онова, което сме постигнали за тези 10 месеца”, заяви служеният премиер Гълъб Донев пред журналисти в парламента преди гласуването на кабинета ”Денков-Габриел”.С огромно удоволствие и гордост ще си тръгна от този пост, каза още той.


"За тези 10 месеца управление на държавата ние осигурихме обстановка на спокойствие, сигурност и предвидимост на управлението", допълни Донев.

 

По думите му служебното правителство е върнало взимането на решения за бъдещето на България.

 

"Най-важно за България е да има работещо редовно правителство. В момента всички системи в държавата функционират нормално", подчерта премиерът.

 

"Направихме така, че България да стане център на стабилност за газовите доставки. Няма забавяне по Плана за възстановяване, убеден е Донев.

 

"Заварихме държавата на пауза, а сега всички системи в държавата функционират. Направихме България да бъде стабилен център за газовите доставки не само за България, но и за Източна Европа. Няма забавяне по нито една от програмите и проектите по Плана по възстановяване. Ние заварихме нула стартирани европейски програми през август миналата година, сега всички са стартирали. Бюджетът е такъв какъвто го прие през юли 2022 г. редовното правителство".

 

"Това, което ние предложихме, не беше подкрепено, затова внесохме бюджета с 6% дефицит. Да вземат решения, които са важни за българските граждани и да бъдат разумни", допълни Донев.

 

Припомняме, че на извънредно заседание от 13:00 ч. депутатите ще гласуват новото редовно правителство на страната, излъчено с мандата на втората политическа сила - „Продължаваме промяната - Демократична България“ (ПП-ДБ).


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама