НОВИНИ


Служебният кабинет ”Донев” предава щафетата. Денков се скара, че се пречи на ”плавния преход”

13 3205 06.06.2023
Служебният кабинет ”Донев” предава щафетата. Денков се скара, че се пречи на ”плавния преход”

След като Народното събрание гласува ротационното правителство на ПП-ДБ и ГЕРБ, служебният кабинет ”Донев” предава щафетата. По-рано министрите на Румен Радев дадоха отчет за свършеното в гербовата зала на ”Дондуков 2”. Остри обаче бяха думите на новия премиер акад. Николай Денков. Той обвини служебното правителство, че пречи на приемствеността и умишлено саботира предаването на властта. Критики Денков отправи и директно по адрес на Президентството.


“С голямо удовлетворение и гордост предаваме управлението на държавата на редовното правителство. Днес НС избра кабинет, който дава надежда, че ще бъдат решавани приоритетните и основните проблеми пред гражданите и бизнеса. Тази надежда може да прерасне в доверие и сигурност, ако продължите да работите за решаване на всички наболели перспективни и стратегически приоритети на страната. За тези 10 месеца служебното правителство свърши изключително отговорна и огромна по обем работа. През август заварихме държава на пауза. Предаваме държавата с добре функциониращи системи. Убеден съм от политическата декларация, че редовното правителство ще продължи с приемственост по основните приоритети и на служебния кабинет”, започна Донев. 

 

Той подчерта, че в сектор енергетика служебното правителство е “скъсало със зависимостта” от Русия.

 

“В областта на туризма поставихме България на 6 място в света по ръст на туристите и на 10 по ръст на приходите от туризъм”, отчете Донев пред наследниците си като допълни: 

 

“Институциите работят в пълен синхрон”.

 

Той призова наследниците си да оставят вратите на Министерския съвет отворени за гражданите, както е направило и служебното правителство.

 

"Призовавам с избора на този нов кабинет да забравим за тези емоции, които дойдоха в повече и така, както се заклехме днес, да направим всичко възможно да предадем властта с идеята максимално бързо да започнем работа в интерес на гражданите и бизнеса. Няма как да не отбележа, че в една парламентарна република приоритетите се определят от НС. Когато станах министър направих всичко възможно да има приемственост. Но не разбрах какъв смисълът на този акт всички зам.-министри да бъдат освободени, което очевидно създава проблеми на новия кабинет", заяви в отговор акад. Николай Денков.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама