НОВИНИ


Властите евакуираха монтанско село заради опасност от преливане на язовир

0 2727 13.06.2023
Властите евакуираха монтанско село заради опасност от преливане на язовир
личен архив

Властите са евакуирали монтанското село Клисурица заради опасност от преливане на местния микроязовир, информират от МВР.


Oт населеното място са изведени превантивно 35 човека. Изпратен и въведен е в действие модулът за отводняване на сектор СОД-Монтана.

 

Пороен дъжд падна снощи в областта. Най-силно бе засегнат град Берковица, където са отводнени 17 къщи и е оказвано съдействие на граждани.

 

Въведеното със заповед на кмета бедствено положение на територията на града е със срок на действие от 7 дни. В община Георги Дамяново са установени разрушения по инфраструктурата.

 

Посетени са над 90 адреса в село Врачеш, като сигналите са предимно за наводнени дворове. Отводнени са мазета и приземни етажи на къщи.

 

От МВР напомнят, че и за днес НИМХ е издал предупреждение за значителни  валежи и гръмотевици в 16 области от страната - Видин, Монтана, Враца, Плевен, Велико Търново, Габрово, Ловеч, Пловдив, Пазарджик, Кърджали, Смолян, Благоевград, Кюстендил, Перник, София и Софийска област.

 

Директорът на ГДПБЗН е в постоянна връзка с министъра на вътрешните работи Калин Стоянов с оглед предприемане на допълнителни мерки в случай на възникнала необходимост или усложняване на обстановката.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама