НОВИНИ


Веселин Калановски: Консерваторите да спрат да слушат Чайковски. Искат да ни пратят в обятията на източна мечка

8 3516 15.06.2023
Веселин Калановски: Консерваторите да спрат да слушат Чайковски. Искат да ни пратят в обятията на източна мечка

Години наред определени политически сили като по учебник повтарят хибридни атаки срещу световното цивилизационно съвремие. Искат да извадят България от ценностите, които изповядва демократични, цивилизован свят и да ни запратят в обятията на една източна мечка с псевдо консервативните си искания. Бих препоръчал на тези ярко изразени консерватори да спрат да слушат Пьотр Илич Чайковски, защото сам по себе си в тяхното съзнание той е един крайно опорочен творец.


Това заяви актьорът Веселин Калановски, общински съветник от “Демократична България” по време на заседание на СОС. 

 

Повод за коментара му са зачестилите атаки от привърженици на “Възраждане”, които вече два пъти провалиха прожекцията на филма “Близо”, който се излъчва в рамките на “София прайд фест” и “Франкофоли” в Пловдив. 

 

“Може би трябва да спрат да четат и сонетите на Уилям Шекспир, защото е ясно доказано, че не са насочени към смуглата лейди, а към негов приятел лорд”, посочи Калановски. 

 

“Хубаво е българското общество най-сетне да разбере, че тук не става дума за гей парад. Прайдът е изява на свободомислие. Той е изява на защита към инакомислещите и всеки един цивилизован човек би трябвало да застане в него защита, да се включи. Псендо консервативните, хибридни словоизлияния са вредни за обществото ни. Това е наистина хомофобия, опит да бъде разделено обществото. Говори се агресивно и враждебно, настройва се срещу определена част от българското население. И въобще не става дума за сексуално различните, а за различно мислещите. Това е целта на прайда. Това е защитата на тези хора”, допълни общинският съветник. 

 

Това е първата ярка позиция в защита срещу зачестилите актове на агресия на обществена фигура. До този момент против действията на привържениците на “Възраждане” са излезли едва шепа лидери на мнение. Политически партии също отказват да застанат ярко срещу проявите на омраза. 

 

С обща позиция излязоха от "Продължаваме Промяната" - "Демократична България" преди няколко дни. Част от народните представители на ДБ също изразиха мнението си публично, осъждайки случилото се в кино "Одеон" през уикенда. 

 

Липсва позиция от партия ГЕРБ, "Има такъв народ" и ДПС по темата.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама