НОВИНИ


Радев с остри нападки към новото правителство: Тласкало България към войната, политиците били със ”скромна електорална подкрепа”

42 2994 23.06.2023
Радев с остри нападки към новото правителство: Тласкало България към войната, политиците били със ”скромна електорална подкрепа”
стопкадър, bTV

Острият тон между президента Румен Радев и новото правителство продължи с ново изказване на държавния глава, в което обвини кабинета, че курсът му е да тласка България все по-близо до войната в Украйна. Повод за коментара му стана заявката на министъра на отбраната Тодор Тагарев страната ни да изпрати нова военна помощ към Киев.


"Очевидно е, че курсът на новото правителство е да тласка България все по-близко до войната. Аз не считам, че е уместно политици със скромна електорална подкрепа да говорят и да поемат такива тежки ангажименти от името на България".

 

"Бойните действия ескалират, но явно някои политици не осъзнават дълбочината на проблема. Те са сякаш част от публиката на театър и са със измамното убеждение, че ще останат само зрители", каза още държавният глава.


Радев направи коментара си преди да замине на посещение в Австрия, където ще бъде по покана на канцлера Карл Нехамер. Двамата ще обсъдят влизането на България в Шенген и постигнатото от страната ни по овладяването на незаконната миграция.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама