НОВИНИ


ИЗВЪНРЕДНО: Агенти на Пригожин са в Красногорск, административното сърце на Москва. Помагат му от ГРУ?

31 8532 24.06.2023
ИЗВЪНРЕДНО: Агенти на Пригожин са в Красногорск, административното сърце на Москва. Помагат му от ГРУ?

Агенти на главнокомандващия на частната армия „Вагнер“, както вече наричат Евгени Пригожин, държат под контрол основната част от администрацията на Путин, която се намира в Красногорск. 200-хилядния град е близо до Москва и там са изнесени основни части от институциите на правителството в Кремъл.


Незабелязаното завземане на тази ключова позиция е станало докато, според официални руски източници като ТАСС, твърдяха, че Пригожин преговаря с президента на Беларус Александър Лукашенко, който го бил убедил да спре настъплението към Москва и Червения площад. Дори се твърдеше, че е постигната договорка и вагнеровци са спрели недалеч от руската столица.

 

При новото развитие на ситуацията доскорошният приятел на Путин и върл враг на военния министър Шойгу вече е в позиция да диктува своите условия на Кремъл. Това научи Фрог нюз от дипломатически източници в Русия.

 

Смята се, че на Пригожин помагат офицери от Военното разузнаване (ГРУ), които бяха обвинявани, че са се провалили с информациите за въоръжението, тактиката и стратегията на Украйна във войната с Русия.

 

Най-вероятно те участват в „Похода на справедливостта“ на „Вагнер“ с идеята да бъде свалено това правителство и да се възцари ново управление, което да започне преговори с „колективния Запад“ и Киев.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама