СВЯТ


Зеленски се обърна към руснаците на руски език

18 3622 25.06.2023
Зеленски се обърна към руснаците на руски език
Володимир Зеленски

”Ще го кажа на руски език. Ясно е, че човекът в Кремъл много се страхува и вероятно се крие някъде и не се показва. Убеден съм, че той вече е напуснал Москва.


Обажда се някъде, пита за нещо... Той знае от какво да се страхува, защото сам е създал тази заплаха. Цялото зло, всички загуби, цялата омраза той сам разпространява. Колкото по-дълго е в състояние да бяга между бункерите си, толкова повече ще губите всички вие... всички, които са свързани с Русия.

 

Какво ще правим ние, украинците? Ще защитаваме страната си. Ще защитим свободата си. Няма да мълчим и няма да стоим безучастно. Знаем как да победим и ще го направим. Победата ни в тази война ще бъде ясна.

 

И какво ще правите всички вие? Колкото по-дълго вашите войски ще бъдат на украинска територия, толкова по-голям колапс ще донесат след това на Русия. Колкото по-дълго този човек ще бъде в Кремъл, толкова по-голяма ще бъде тази катастрофа", каза той.

 

"Днес светът видя, че господарите на Русия не контролират нищо. Въобще нищо. Пълен хаос. Пълна липса на каквато и да било предвидимост. И това се случва на руска територия, която е пълна с оръжия. В Кремъл са способни да осъществят какъвто и да било терор и глупост, но не могат да обезпечат и един процент от необходимия контрол. Те са реалният проблем".

 

Също така Зеленски отправи отново призиви към Запада да снабди Украйна с изтребители Ф-16 и тактически балистични ракети.

 

Бунтът на "Вагнер" унизи Владимир Путин. Това написа в Телеграм съветникът на украинския президент Михайло Подоляк. По думите му Евгений Прогожин почти занули Путин, завзе контрола над централните органи на властта, достигна Москва и изведнъж се предаде. Съветникът смята, че това е станало заради специфичен посредник със съмнителна репутация, без да назовава директно президента на Беларус Александър Лукашенко.

 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама